Turberetning fra Fuglebjerg- Sandved Efterløn s- og Pensionistforenings
4 dages ferietur til Ærø og Dybbøl 20- 23. august 2013.
Der var afgang med bus fra Fuglebjerg hallen Kl. 8,15 tirsdag d. 20 aug. i fmt
vejr, turen går til Næstved hvor vi tager 2 deltagere med, videre til Farø hvor vi rar
buskaffe og en morgenbitter, videre til Tårs- Spodsbjerg omkring Tranekær slot og til
Taasinge hvor vi besøger Elvire Madigans og Sixten Sparre s grav på Landets
kirkegård. I Svendborg tager vi færgen til Ærøskøbing og videre til Ærø hotel i
Marstal hvor vi skal bo fast under turen.
Kl. 19 serveres 3 retters middag: Svampe suppe med flutes, Sprængt Oksebryst med
peberrods sovs, til dessert Appelsin fromage med skum.
Efter middagen var vejret til en by vandring ind i Marstal bymidte hvor vi betragtede
de små og velholdte huse, som mindede om dengang Marstal var en stor søfartsby
med op til 350 skonnerter og større skibe til nær - og fjern sejlads.
Dag 2 onsdag. Efter et dejligt morgenmåltid, afgang med bussen kl. 9,00 her stiger
den lokale Guide Knud Nielsen på bussen, det viser sig at Knud som har boet på øen i
30 år er som et omvandrende leksikon, han ved alt om øen, så de næste 2 ½ dage
bliver en stor og spændende oplevelse hvor vi ser hele øen fra syd til nord og fra øst
til vest. I Ærøskøbing som også var en stor søfartsby spiser vi frokost på Røgeriet.
Kl. 19, serverer hotellet en 3 retters middag: Tomatsuppe med creme og flutes,
Dampet laks med paprika sovs, til dessert kanelkage med skum.
Dag 3. torsdag: En flot morgen og efter et dejligt morgenmåltid vil guiden vise os
nogle flere spændende huse i Ærøskøbing, i Bregninge kirke fortæller guiden Knud
om den store Altertavle og kalkmalerierne, derfra til Voderup Klint, et landskab
præget af naturen igennem mange tusinde år. Videre til Rise Micobryggeri til
øl smagning og salg af øl. Med i prisen på turen var der en dejlig frokostbuffet som
blev serveret i bryggeriets have telt hertil kunne vi købe den øl vi bedst kunne lide.
Derefter var vi på besøg på det spændende og omfattende Marstal Søfartmuseum.
Efter en endnu oplevelsesrig dag var der en 3 retters middag på hotellet kl. 19:
Aspargessuppe med flutes, Kryddermarineret Kemsteg med krydderurter og
Bearnaise sovs, til dessert Fersken med Is og Hindbær. Igen slut på en god dag.
Dag 4, fredag. Efter morgenmad og udtjekning fra hotellet steg vores guide Knud på
bussen for sidste gang, viste os over på Fjernvarmeværket som lå i nærheden, han
viste os det næststørste solfangeranlæg i verden, vi fik fortalt om virkemåden og
udnyttelsen af solen, vi fik også for første gang i live prøvet at gå på vandet, det var
et kæmpe stort udgravet bassing i jorden, dækket med isolering og kraftig plast.
Efter omvisningen tog vi afsked med guiden, og kørte til Uldgården hvor der blev set,
følt og handlet, fra Søby sejlede vi til Fynshav og videre til Historiecenter Dybbøl,
her fortalte 2 guider meget spændende om centret og krigen i 1864.
Efter besøget var buskaffen klar, og vi kørte nordover, i Hylkedal sætte vi en deltager
af og fortsatte til rastepladsen Lillebælt hvor vi kunne spise lidt mad.
Så gik det sidste stykke over Storebæltbroen til Fuglebjerg med ankomst kl. 19,53
Efter udlevering af bagage tog vi afsked med hinanden efter en dejlig ferietur.
På egne og bestyrelsens vegne siger jeg tak for deltagelsen.
Bendt. ( turleder )